Wolff: Samo da ne bude kvarova na bolidu

Pred veliko finale u Abu Dhabiju

Wolff: Samo da ne bude kvarova na bolidu

Sezona dostiže kulminaciju, u centru pažnje je ekipa Mercedesa i vjerovatno će biti još nekoliko dana nakon utrke bez obzira kako se sve završilo.

Mercedes je osigurao konstruktorski naslov, dok se za onaj prvaka bore Lewis Hamilton i Nico Rosberg. Pritisak postoji, kako kod obojice vozača tako i kod same ekipe. Jer sve je moguće.

" Želimo maksimalno fair borbu za samoj stazi. Ne želimo niti razmišljati šta bi se dogodilo u slučaju kvara jednog od bolida. Bila bi prava noćna mora kad bi se bolid Lewisa Hamiltona pokvario. To nikako ne želimo, ali se može dogoditi. Ni to ne bi bio kraj svijeta, jer vjerujem da će Lewis imati dovoljno prilika za naslov u svojoj karijeri " kaže šef ekipe Toto Wolff. Podsjećamo, ove sezone je zbog kvara na bolidu  odustao u Australiji i Kanadi, a probleme je imao i u kvalifikacijama za VN Mađarske i Njemačke

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.