Wolff: Staza u Singapuru više odgovara Ferrariju i Red Bullu

Mercedesov šef se oglasio prije utrke

Wolff: Staza u Singapuru više odgovara Ferrariju i Red Bullu

E. Ganibegović

Mercedesov šef Toto Wolff smatra da će karakteristike staze u Singapuru odgovarati njihovim najvećim rivalima, Ferrariju i Red Bullu.

Mercedes je ove godine imao prednost na stazama gdje je bila bitna aerodinamika, a manje draže su im bile staze s manjom brzinom gdje je u glavnoj ulozi visoki downforce.

Njemačka momčad je posljednjih godina imala problema u Singapuru, iako su prethdone godine pobijedili ali sa malom prednošću, dok 2015. nisu uspjeli slaviti.

Wolff smatra kako su naučili na greškama iz prethodnih godina, ali bez obzira ih čeka zahtjevan vikend.

"Otkrivanje naših prednosti i slabosti jedan je od jačih strana naše momčadi. Naporno radimo i poboljšavamo se u svim područjima."

"Prije dvije godine u Singapuru smo imali jednu od slabijih utrka zadnjih godina, ali smo prošle naučili na greškama i ostvarili pobjedu."

"No, bez obzira na to, ova staza predstavlja problem zbog kombinacije kratkih i oštrih zavoja te relativno kratkih ravnina i neravne podloge."

"Ovakva staza trebala bi odgovarati Ferrariju i Red Bullu. Obje momčadi su ove godine pokazale dobre predstave na stazama s manjim brzinama i visokim downforceom, a mi smo imali problem."

"Puno smo naučili iz naših problema u Monaku. Poboljšali smo se u Mađarskoj i napravili dobar napredak u razumijevanju što moramo napraviti da bismo dobili najviše iz šasije", izjavio je Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi