WRC: Ogieru pobjeda u Portugalu
Foto: EPA

Francuz najbrži

WRC: Ogieru pobjeda u Portugalu

M. Šljivak

Francuski vozač Sebastien Ogier (Ford Fiesta) pobjednik je relija u Portugalu.

Do druge pobjede u sezoni Ogier je stigao sa 15.6 sekundi prednosti nad Belgijancem Thierryjem Neuvilleom (Hyundai Motorsport), te nešto više od minut ispred Španca Daniela Sorda (Hyundai Motorport).

Ogier je u posljednji dan ušao sa gotovo 17 sekundi prednosti nad Neuvilleom. Današnje etape je prošao bez većih problema i na kraju je lagano stigao do pobjede.

Pozicije su zadržali Neuville i Sordo, dok je kao četvrti završio tragičar jučerašnjeg dana, Estonac Ott Tanak za volanom Forda Fieste.

Nakon šeste utrke u sezoni Ogier je vodeći i u ukupnom poretku WRC-a. Ukupno ima 128 bodova, a iza njega su Neuville sa 106 i Latvala sa 88 bodova.

Naredna trka reli šampionata vozi se u Italiji od 8. do 11. juna.

Poredak na reliju Portugal:

1. S Ogier / J Ingrassia  (Ford Fiesta) 3hr 42min 55.7sec 

2. T Neuville / N Gilsoul  (Hyundai i20) +15.6sec 

3. D Sordo / M Marti (Hyundai i20) +1min 01.7sec 

4. O Tänak / M Jarveöja (Ford Fiesta) +1min 30.2sec  

5. C Breen / S Martin (Citroën C3) +1min 57.4sec 

6. E Evans / D Barritt (Ford Fiesta) +3min 10.6sec 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi