WRC Reli Sardinija – Pobjeda za Hyundai Novu Generaciju i20

Hyundai slavio

WRC Reli Sardinija – Pobjeda za Hyundai Novu Generaciju i20

K. Kurtović
Teme:

Treća WRC pobjeda za Hyundai Motorsport tim stigla je zahvaljujući Thierryju Neuvilleu.

Dani Sordo zauzeo je četvrto mjesto četvrti put u nizu, te tako u ukupnom poretku vozača šampionata zauzeo drugo mjesto.

Nova Generacija i20 ponovo dokazala da se radi o performansama orijentisanom i klasi vodećoj konkurentnoj reli mašini.

Thierry Neuville je bio u vrhunskoj formi tokom cijele utrke, te je tako povećavao svoju razliku nad Volkswagenovim vozačem Jari-Matti Latvalom pa je u zadnjem danu razlika iznosila 24.8 sekundi.  Ovaj rezultat označava  drugu pobjedu Nove Generacije i20 u ovoj sezoni, a treću timsku pobjedu ukupno nakon Reli utrke ADAC u Njemačkoj 2014., te Reli Argentine ove godine u aprilu.

Dani Sordo je također prošao utrku bez problema, te je tako osvojio četvrto mjesto četvrti put zaredom. Za Neuvillea pobjeda je rezultat timskog rada, te  unaprijeđenih performansi Nove Generacije i20. Ova pobjeda je najveći uspjeh u njegovoj karijeri sa pobjedom u svih 9 etapa.

„Zaista fantastičan vikend! Velike stvari dolaze onima koji to zasluže, izvanredan osjećaj je  podijeliti pobjedu sa timom. Nova Generacija i20 je pokazala dobre performanse. Nismo osjećali pritisak u finalnim etapama, samo smo se fokusirali da dovezemo vozila sigurno do kraja. Učinili smo sve što je trebalo i sada možemo slaviti našu drugu WRC pobjedu.“ rekao je Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport tim je zauzeo podij na pet od ukupno šest utrka, sa dvije pobjede te je tako učinio ovu WRC sezonu najuspješnijom ikad prije same polovine šampionata. Slijedeće utrka FIA WRC se održava u Poljskoj 30. juna i ona će označiti polovinu šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi