WTCC pomaže najugroženijim
Humana misija WTCC

Humana misija

WTCC pomaže najugroženijim

Teme:

U brazilskom gradu Curitibi u kojoj će se voziti prva trka WTCC sezone, ponovo je došlo do saradnje promotora WTCC-a, KSO-a, sponzora trke HSBC-a, te grada Curitibe koja će imati za cilj prikupljanju hrane onima kojima je  najpotrebnija.

Naime, svaki posjetilac nedjeljnih trka u Curitibi u zamjenu za ulaznice moraće donijeti po dva kilograma hrane na 14 lokacija širom grada i oko staze.

Ovo nije prvi put da se WTCC odaziva na humanitarne akcije jer su u protekle dvije godine prikupili čak 80 tona hrane koja se prosljeđuje humanitarnom društvu Instituto Pro - Cidadania de Curitiba.

Kada je riječ o samoj trci, u petak su na rasporedu kvalifikacije, u subotu  kvalifikacije, a u nedjelju dolazi šlag na tortu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.