Za kraj presezonskih testiranja najbrži Valtteri Bottas

Završena testiranja čekamo početak sezone

Za kraj presezonskih testiranja najbrži Valtteri Bottas

Predsezonska testiranja su danas zvanično završena u Barceloni. Najbolje vrijeme posljednjeg dana je imao Finac u Williamsu, Valtteri Bottas. Bottas je svoj najbolji krug 1:23.063 odvezao još u prvom dijelu dana i to na na super mekanim gumama.

Predhodno je Bottas sa 1:25.099, pomako sa prvog mjesta Nicu Rosberga (1:25.186). U tom prvom satu testiranja imali smo i kratki prekid jer se bolid Red Bulla (Ricciardo) zaustavio na startno-ciljnom pravcu. Sebastian Vettel je zaključio dan sa 129 krugova, a također je svoje najbolje 1:23.469 vrijeme ostvario također na super mekanim gumama.

Super mekane gume je imao i Felipe Nasr kada je odvozio idealni krug 1:24.023. Vettel je kasnio četiri desetinke, Nasr devet. Četvrti, Max Verstappen u Toro Rossu je već bio iznad sekunde. Nasr je sa svojim Sauberom radio na simulaciji trke, pa je od prvih pet vozača odvozio najviše krugova (159), s tim
da je peti Ricciardo imao problema s ERS-om.

Preko sto krugova je još odradio Nico Rosberg, nije imao većih problema pa je možda donekle iznenađujuće sedmo mjesto na kraju. Većina poznavatelja Formule 1 je mišljenja kako su u Mercedesu kalkulisali tokom završnice predsezonskih testiranja. Najmanje vremena na stazi je proveo Jenson Button jer se danas McLaren mučio sa pojedinim senzorima pa su opet u njegovoj garaži morali promijeniti motor. U poslijepodnevnim satima Pastor Maldonado je izletio u zavoju broj pet, oštetivši

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.