Za osam sati dvije teške nesreće
Ostaci Audija Allana McNisha

Audi je ostao sa samo jednom posadom

Za osam sati dvije teške nesreće

M. Maksimović

U prvoj trećini ovogodišnjeg 79.po redu izdanja legendarne utrke 24 sata Le Mansa dogodile su dvije teške nesreće, u oba slučaja su stradali bolidi Audija.Prvi je nastradao Allan McNish koji je prošao srećom bez povreda.

Vozač Audija broj 3 je pokušao proći automobili GT klase, Ferrrari za čijim je upravljačem Anthony Beltoise i koji je kasnio dva kruga.Došlo je do kontakta,41-godišnji Britanac je žestoko udario u zaštitnu ogradu, odnosno u gumeni zid prilikom čega se bolid potpuno raspao.

Prava je sreća kako se McNishu ništa nije dogodilo, ali i gledaocima odnosno stewartima i fotografima koji su se našli u blizini s obzirom da su krhotine bolida letjele na sve strane.McNish je činio treću postavu Audija zajedno sa Rinaldom Capellom i Tomom Kristensenom.

Osam sati kasnije, Audija je ostao i bez posade broj 1, odnosno bolida broj 1.I opet je došlo do kontakta Audija sa jednim bolidom GT serije.Ovaj put je prije zavoja Indianapolis, Mike Rockenfeller prolazio sa unutrašnje strane Ferrari 458 Roberta Kauffmana.

Došlo je do dodira, Rockenfeller se zabio u zaštitnu ogradu, bolid je uništen, a dosta vremena je prošlo u neizvjesnosti dok je u tabor Audija stigla informacija da je sa njihovim vozačem sve u redu.Uz Rockenfellera u postavi broj jedan su još bili Romain Dumas i Timo Bernhard.Tako je Audi u samo osam sati ostao na jednoj postavi Fassler - Lotterer - Treluyer koja je u vodstvu ispred tri Peugeota.





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.