Zagađeni zrak veliki problem u Singapuru

Utrka ne bi trebala doći u pitanje

Zagađeni zrak veliki problem u Singapuru

Organizatori VN Singapura i ove godine imaju velikih problema sa zagađenim zrakom. Prošle godine je nivo zagađenosti dostigao index 401, što je bilo poprilično iznad dozvoljene granice. Koliko toliko organizatorima na ruku idu kiše koje su padale i koje se najavaljuju za naredni period.

Singapurska agencija za zaštitu životne sredine je tokom današnjeg dana izdala saopštenje u kome stoji kako se zbog promjene smjera vjetra u gradu pojavio veliki oblak dima koji se stvorio kao posljedica velikih požara u okruženju.

" Naporno radimo sa vlastima kako bi smo ovaj problem riješili. Za sada su moguća dva scenarija neodržavanja utrke. Jedan  je vezan za vidljivost koja bi bila toliko loša da vozači ne mogu uopšte voziti, druga je da zrak bude toliko zagađen da životi vozača, publike, stanovništva bude ugrožen" piše u saopštenju organizatora VN Singapura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.