Započeli razgovori: Ulične utrke u Holandiji?

Povratak VN Holandije u kalendar F1

Započeli razgovori: Ulične utrke u Holandiji?

E. Ganibegović

Šefovi Formule 1 započeli su razgovore o povratku VN Holandije u kalendar F1, ali ne na stalnoj stazi već na uličnoj konfiguraciji u nekom od vodećih gradova.

Sean Bratches je nedavno proveo određeno vrijeme u Holandiji kako bi sa lokalnim vlastima provjerio što se sve treba napraviti kako bi se ova ideja realizovala.

Iako bi većina navijača vjerovatno više željela da se vrati na stazu Zandvoort koja je posljednji put ugostila utrku 1985. godine, izvori kažu da je Bratches više za realizaciju ideje ulične utrke, koja bi se vjerovatno održavala u Amsterdamu ili Rotterdamu.

Trenutno su sve opcije u razmatranju, pa ćemo vidjeti koji će se plan realizovati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi