"Želim prekinuti prokletsvo utrke za VN Monaka"
Foto: EPA

Verstappen pred današnju utrku

"Želim prekinuti prokletsvo utrke za VN Monaka"

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 s nestrpljenjem očekuju početak utrke za Veliku nagradu Monaca koja se vozi danas od 14 sati.

Kvalifikacije za današnju utrku bile su veoma uzbudljive, a pole poziciju osvojio je vozač Ferrarija Kimi Raikkonen. S četvrtog mjesta će startati danas vozač Red Bulla, Max Verstappen, koji se nada da će prekinuti prokletstvo utrke u Monacu.

Naime, Verstappen u svojoj dosadašnjoj karijeri još uvijek nije uspio da završi udrku u Monacu i nada se da će se danas to konačno desiti. Vozač Red Bulla je dodao da vjeruje da dobrom taktikom može na kraju doći i do postolja.

"Ferrari je izgledao odlično tokom vikenda i to su krunisali u kvalifikacijama. Vjerujem da čistim startom i dobrom taktikom možemo i mi biti u borbi za postolje. Monaco uvijek ponudi nešto novi i nikada ne možete znati šta vas čeka. Moramo biti spremni na sve, pa ćemo vidjeti", rekao je Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi