Značajne promjene u Ducatiju?

Nakon mnogih neuspjeha došlo je vrijeme za promjene

Značajne promjene u Ducatiju?

Teme:

Navodi o značajnijim promjenama u Ducatiju su sveprisutni otkako je talijanski proizvođač ovog ljeta otkupljen od strane Audija.

Danas je nekoliko talijanskih medija prenijelo da će šef tima, Felippo Preziosi, biti otpušten nakon testiranja narednog vikenda u Valenciji i da će glavni preokret u filozofiji tima biti pokrenut u Bolonji.

 

Prema istim medijima, Preziosi će otići sa svoje pozicije glavnog u Ducati Moto GP dizajn timu, ali puno je značajnija činjenica da bi se i kompletna ideologija tima mogla promijeniti.

 

Audi je od ljeta identificirao ključna područja u kojima su potrebne promjene. Najznačajnija je ta da bi Suter mogao napraviti šasiju, dok će se Ducati koncentrirati na razvoj motora.

 

U Ducatiju su opovrgli ove navode, Valentino Rossi i Nicky Hayden su također rekli da nisu informisani o svemu, ali sve više je moguće da će se Preziosijeva pozicija promijeniti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.