Zvaničnog fotografa utrke 'pokupilo' auto

Teška nesreća na reliju

Zvaničnog fotografa utrke 'pokupilo' auto

Službeni fotoreporter Međunarodne automobilističke federacije (FIA) povrijeđen je za vrijeme treninga 63. izdanja švedskog relija u Hagforsu kada je na njega naletio poljski relijaš Michal Solowow u Ford Fiesti RS WRC.

FIA nije objavila ime nesretnog fotografa, tek kako je helikopterom prevezen u bolnicu u Karlstadu i da mu život nije ugrožen. Nesreća se dogodila kada je Solowow u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i izletio izvan staze i pritom udario fotoreportera.

"Srećom, ne radi se o težim povredama i gospodin je stabilno," potvrdila je direktorica utrke Christina Lundkvist-Wiklund.

Jedan od svjedoka nesreće bio je hokejaš Montreal Canadiensa Magnus Nygren.

"Sve se dogodilo u sekundi. Ford je udario fotoreportera zadnjim dijelom automobila i odbacio ga na snijeg," kazao je Nygren.

Reli u Švedskoj je na programu od petka do nedjelje, a to je druga utrka sezone svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije