1. kolo PL BiH: 12 golova, 12 različitih strijelaca

Nijedan igrač nije postigao dva gola

1. kolo PL BiH: 12 golova, 12 različitih strijelaca

Odigrano je 1. kolo nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem napadači nisu bili previše efikasni.

Na šest utakmica postignuto je ukupno 12 pogodaka, dakle tačno dva po susretu, a interesantno je što su nijednom fudbaleru nije pošlo za nogom da postigne više od jednog gola na utakmici.

Tako je tih 12 pogodaka postiglo 12 različitih strijelaca, iako su mnogi od njih bili blizu "doppelpacka".

Po jedan gol su na otvaranju nove sezone Premijer lige postigli: Milivoje Lazić (Mladost DK), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Miloš Filipović (Zrinjski), Velkoski (Sarajevo), Mirković (Borac), Galešić (Borac), Menalo (Široki Brijeg), Barišić (Široki Brijeg), Zakarić (Željezničar), Blagojević (Željezničar), Zeba (Željezničar), Anković (GOŠK).

Podsjetimo, u 1. kolu Premijer lige postignuti su sljedeći rezultati: Borac - Čelik 2:0, Mladost - Vitez 1:0, Željezničar - GOŠK 3:1, Radnik - Krupa 0:0, Sarajevo - Zrinjski 1:2, Široki Brijeg - Sloboda 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi