19. kolo PL drugo najposjećenije kolo u sezoni

Bilino polje predvodi listu

19. kolo PL drugo najposjećenije kolo u sezoni

S. Mlaćo

U danima vikenda startao je i drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi.

Odmah je viđeno nekoliko sjajnih utakmica, a pored ne baš toliko lijepog vremena, možemo biti više nego zadovoljni brojem gledalaca na šest bh. stadiona. Prisustvovalo je ukupno 15. 800 gledalaca, što je ujedno drugo najposjećenije kolo od početka nove sezone Premijer lige. Više je bilo samo u prvom kolu, kada je na stadionu Grbavica između ostalih odigran vječiti derbi Željezničara i Sarajeva.

Najviše ih je bilo u Zenici, gdje je Čelik remizirao sa Zrinjskim. Čak 8.000 navijača ispunilo je Bilino polje, a u Zenici je danima uoči utakmice vladala nevjerovatna navijačka euforija. Ipak, crveno-crni nisu uspjeli obradovati armiju navijača, te slaviti važnu pobjedu. 

Pet hiljada navijača slavilo je na Koševu novu pobjedu FK Sarajevo. Bordo tim je savladao FK Vitez sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susretu između Krupe i Željezničara (0:1) prisustvovalo je 1.600 gledalaca, većinom gostujućih. Derbi Mladosti i Slobode (3:1) privukao je tek 500 gledalaca, a isti broj bio je i na susretu Radnika i Olimpika (2:0).

Najmanji broj navijača u ovom kolu viđen je u Banoj Luci gdje je Metalleghe BSI ugostio NK Široki Brijeg (1:0). Tek 200 gledalaca prisustvovalo je veoma važnoj pobjedi tima iz Jajca.

Grad meč broj gledatelja
Zenica Čelik - Zrinjski 8.000
Sarajevo Sarajevo -Vitez 5.000
Krupa na Vrbasu Krupa - Željezničar 1.600
Doboj Kakanj Mladost - Sloboda 500
Bijeljina Radnik - Olimpik 500
Banja Luka Metalleghe - Široki Brijeg 200
Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi