Kapiten Čelika uoči Širokog

Adilović: Ako budemo dali maksimum pobjeda neće izostati

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra u Zenici dočekuju Široki Brijeg, što će biti duel dvije ekipe koja igraju otvoreni i moderan nogomet.

Svi oni koji dođu na Bilino polje bi trebali uživati u potezima s jedne strane Karića, Dedića i Selimovića, te s druge Wagnera, Krstanovića i Sesara. 

Posljednja prepreka pred opasne ofanzivce Širokog Brijega sutra će biti 32-godišnji kapiten i čuvar mreže crno-crvenih Adi Adilović. On je danas na press konferenciji održanoj u klupskim prostorijama kazao da očekuje sutra dobru utakmicu i trijumf svoje ekipe.

"Svjesni smo dobre situacije u kojoj se trenutno nalazimo, ali ne smijemo sada stati na tome. Slijede nam dvije utakmice na domaćem terenu, protiv Širokog Brijega i Rudara, te ako ove dvije prepreke apsolviramo na najbolji način ostat ćemo u vrhu tabele, gdje nam je želja biti što duže", nada se Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznaje kvalitete Širokog, ali vjeruje u sebe i svoje saigraće.

"Poznajemo Široki Brijeg,  to je kvalitetna ekipa koja ima glavu i rep, te će kazniti svako naše opuštanje. Ako budemo dali svoj maksimum uz veliku borbenost, agresivnost i koncentraciju od početka do kraja utakmice možemo se nadati tijumfu, s kojim bi bili bliže svome cilju, gornjem dijelu tabele, odnosno među pet najboljih ekipa", kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.