Adilović: Moguće da sljedeće sezone igram Superligu Turske

Bh. napadač o karijeri

Adilović: Moguće da sljedeće sezone igram Superligu Turske

D. Kurbegović

Ekipa Samsunspora za koju nastupa naš internacionalac Eldin Adilović nije uspjela da se plasira u Superligu Turske. Iako su stigli do finala play offa nisu uspjeli pobijediti Mersinspor, koji je bio bolja ekipa i od sljedeće sezone igrat će protiv najjačih klubova u Turskoj.

Iako njegova ekipa nije uspjela da se plasira u viši rang, Adilović iza sebe ima sjajnu sezonu. Bivši napadač Čelika i Željezničara za Samsunspor je ove sezone u 27 nastupa postigao 16 golova uz pet asistencija. 

Rođeni Zeničanin svojim igrama skrenuo je pažnju mnogih klubova u ovoj zemlji, tako da je moguće i da promjeni sredinu u ovom prelaznom roku što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Došli smo do finala doigravanja, ali preko Mersina jednostavno nismo mogli, na kraju ostaje žal što se nismo plasirali u Superligu, ali ne sumnjam da će Samsunspor to uraditi već naredne sezone. Kada su u pitanju moje igre, sigurno da mogu biti zadovoljan, jer mi je prva sezona u Turskoj, a propustio sam i dosta utakmica zbog povrede. Na kraju sezone sa golovima i asistencijama sam više nego zadovoljan", kaže 28-godišnji Adilović.

Nije isključeno da narednu sezonu igra protiv najboljih klubova u Turskoj.

"Iskreno imam dosta klubova od klubova iz Superlige, naravno o imenima ne bih govorio jer sam se nekoliko puta opekao i do potpisa ugovora ništa neću javno iznositi. Veliki problem je što validni ugovor imam još dvije godine sa Samsunsporom i oni ne žele da me puste za male novce, jer naredne sezone žele da prvi kroz cilj prođu u Prvoj ligi. Nadam se da ću se uspjeti dogovoriti sa sadašnjim klubom oko obeštećenja, te da ću naredne sezone igrati protiv najjačih ekipa u Turskoj", završio je razgovor za SportSport.ba Eldin Adilović bivši napadač Čelika, Interblocka, Muhgana, Gyora i Željezničara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.