Kapiten Čelika uoči Viteza

Adilović: Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon poraza u Bijeljini, domaćom utakmicom protiv Viteza žele se vratiti na pobjednički kolosijek. Kapiten crno-crvenih Adi Adilović ističe da se dobro radilo u reprezentativnoj pauzi, te je uvjeren u dobre rezultate do kraja polusezone.

"Mi smo sve utakmice koje smo izgubili u gostima nespretno, a ne nesretno, zato smo sada u situaciji da nam je svaka utakmica važna posebno na domaćem terenu. Idemo na pobjedu svaku utakmicu, ova sezona je specifična ispada šest ekipa, svaka greška i poraz te može dovesti u nezgodnu poziciju. Mi igramo kući, vjerovatno će Vitez igrati zatvoreno, imamo i mi problem sa takvom igrom. Nama je najbitnije da u subotu postignemo  pogodak i onda je poslije sve lakše. Ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu", nada se Adilović.

Kada je u pitanju Premijer liga, male su razlike u kvalitetu između klubova.

"Tri-četiri ekipe će se boriti za vrh i oni su se već izdvojili. Osim Sarajeva, mislim da ostale ekipe su sve izjednačene i nemaju neki kvalitet u odnosu na druge ekipe. Ima dosta ekipa koje će se boriti za opstanak, ali moguće je da će neke ekipe koje su mislile da će se boriti za opstanak, da se bore za vrh i obratno. Mislim da Premijer liga nikada nije bila izjednačenija i zanimljivija", kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.