Kapiten Čelika pred sutrašnji derbi

Adilović: Očekuje nas teška utakmica, nećemo podbaciti

D. Kurbegović

Derbi utakmicu petog kola Premijer lige BiH odigrat će Čelik i Sarajevo. Iako je nekada na utakmicama u Zenici bilo i preko 10.000 navijača, sutrašnji derbi će sigurno jedan od najmanje posjećenih posljednjih desetak godina.

Bez obzira na sve što se bude događalo na tribinama, na terenu će se voditi rovovska borba, jer bodovi su potrebni i jednoj i drugoj ekipi. 

Kapiten i golman Čelika, iskusni 31-godišnji Adi Adilović sutra će biti posljednja prepreka za napadače Sarajeva.

"Malo smo poljuljani nakon poraza u Travniku i prekida sjajne serije od 13 utakmica bez poraza. Ipak dolazi nam jedan od derbija, ako ne i najveći derbi kada je u pitanju Čelik. Utakmice protiv Sarajeva su uvijek nešto posebno i tu je zaista teško odigrati loše. Očekuje nas sigurno teška utakmica, ali siguran sam da nećemo podbaciti. Nadamo se da će sve proteći korektno, kako na terenu, tako i na tribinama, te da ćemo na kraju više sreće imati u odnosu na Sarajevo, te zabilježiti vrijednu pobjedu", nada se Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u Zenici nije slavilo od aprila 2001. godine i pokušat će srušiti negativnu tradiciju.

"Kao što sam rekao već, vjerujem da će sutra biti sve korektno od igre, pa do suđenja. Ako mi odigramo kako možemo i znamo, onda neće biti problema, iako nam dolazi ponajbolja ekipa u ligi. Spremni smo i odlučni da damo svoj maksimum i obradujemo ljude koji navijaju za Čelik, te nastavimo pozitivnu tradiciju koja traje već dugo", kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.