Adilović: Prebijeni i pokradeni smo u Ugljeviku

Kapiten Čelika ogorčen na suđenje

Adilović: Prebijeni i pokradeni smo u Ugljeviku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su sa sjajnim partijama u drugom dijelu sezone. Tako su danas na veoma teškom gostovanju u Ugljeviku protiv Radnika koji se bori za opstanak odigrali neriješeno 2:2, iako su bili veoma blizu šeste gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

Zeničani su u posljednjih devet utakmica ostvarili šest pobjeda i tri remija, te su jedna od najboljih ekipa u proljetnom dijelu sezone. Iako su danas crno-crveni ostali neporaženi, klub s Bilinog Polja ogorčen je današnjom nogometnom predstavom u Ugljeviku, koja je ličila na sve osim nogometa.

Kapiten Čelika golman Adi Adilović nije krio razočarenje onim što se danas dešavalo u Ugljeviku, a kao glavnog krivca je istakao glavnog sudiju Gorana Paradžika, koji je danas sudio na štetu kluba iz Zenice.

"Ne mogu da vjerujem šta smo danas doživjeli u Ugljeviku. Došli smo odigrati jednu poštenu utakmicu, krenuli smo otvoreno i veoma dobro stojali na terenu, a čitavo vrijeme domaći igrači su igrali veoma grubo, ali glavni sudija zajedno sa svojim pomoćnicima nije želio da nas zaštiti, nego je dozvoljavao krvničke startove domaćih igrača. Mi smo igrali napadački, postigli smo dva gola, domaćini su vjerovatno mislili da ćemo mi igrati opušteno. Međutim, mi smo i protiv Slavije u Lukavici i ostalih ekipa pokazali da nas interesuje samo naša igra i rezultati, te da nam nije bitno protiv koga igramo i kome šta treba bilo za u borbi za vrh ili dno tabele", razočaran je iskusni čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ključni trenutak utakmice desio se u 82. minuti, kada je sudija svirao nepostojeći penal, te pokazao dva crvena kartona igračima Čelika.

"Prema izvještaju mislit će javnost da smo mi prebili igrače Radnika, a ne oni nas. Dobili smo četiri žuta kartona i dva crvena. Trenutak koji nismo mogli više da trpimo desio se u 82. minuti, kada je sudija svirao nepostojeći kazneni udarac, te navukao bijes svih igrača i stručnog štaba. Paradžik kao da je želio da prigovorimo na njegovu odluku o jedanaestercu, te je pokazao dva crvena kartona, Vernesu Selimoviću i Anelu Dediću. Nisam dugo vidio ovakvu sudijsku lakrdiju i krađu, a nadam se da će u nedjelju čitava javnost vidjeti kakav penal je svirao i kakve kartone je sudija pokazivao. Moram za kraj istaći da Čelik ovog proljeća nije imao nimalo sudijske pomoći, a protiv nas su uglavnom sudije bile. Dovoljan podatak da za Čelik nije dosuđen nijedan kazneni udarac dovoljno govori, koliko smo mi ustvari zaštićeni u proljetnom dijelu prvenstva", kazao je za SportSport.ba 32-godišnji golman Adi Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.