Adilović: Utakmica u Zenici sigurno će opravdat epitet derbi

Golman Zeničana za SportSport.ba

Adilović: Utakmica u Zenici sigurno će opravdat epitet derbi

D. Kurbegović

Kao što smo jučer pisali o igračima koji su nastupali u dresovima Čelika i Sarajeva, danas smo kontaktirali golmana Čelika Adija Adilovića, kako bismo otkrili u kakvoj atmosferi se Zeničani pripremaju za subotnji derbi na Bilinom polju.

Adilović će sigurno biti posljednja prepreka za sjajne napadače Sarajeva, a o samoj najavi pred utakmicu 31-godišnji Zeničanin je kazao nešto više za naš portal.

"Fantastična je zaista atmosfera u ekipi, svi dišu jedan za drugog i jedva čekamo da krene prvenstvo. Nadam se da ćemo ovaj pristup kao što je na treninzima prenijeti i na teren u subotu protiv jedne od najboljih ekipa. Malo nas remete povrede Lakičevića, Popovića i Ribića, ali oni će uskoro biti od velike pomoći za našu ekipu". 

"Očekivanja od meča protiv Sarajeva su velika, siguran sam da će utakmica opravdati epitet derbija. Oni koji dođu na Bilino polje siguran sam da će najviše profitirati, jer mi želimo da nastavimo pozitivan niz iz finiša prošle polusezone, dok gosti imaju pritisak pozitivnog rezultata. Neka pobjedi bolji, a ja se nadam da će to biti moja ekipa", nada se sjajni čuvar mreže crno-crvenih.

Sarajevo se u zimskoj pauzi dosta pojačalo i na Bilino polje dolaze po pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam mnogo prijatelja u redovima Sarajeva i svakako da zaslužuju veliki respekt. Njihov klub se izdigao od ostalih kada je u pitanju organizacija i finansiranje, te vjerujem da će i ostali klubovi iz Premijer lige krenuti njihovim putem". 

"Prije utakmice ću se srdačno pozdraviti sa svima iz gostujućeg tabora, ali na terenu želim samo pozitivan rezultat svog kluba. Uz veliku podršku navijača i naš maksimalan pristup na terenu ne sumnjam da možemo pomrsiti račune papirnatim favoritima u ovoj utakmici", kazao je za SportSport.ba Adi Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.