Adilović: Uz maksimum igrača i podršku s tribina do pobjede"

Kapiten Čelika pred teško gostovanje na Piroti

Adilović: Uz maksimum igrača i podršku s tribina do pobjede"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas gostuju na Piroti kod ekipe Travnika. To je za Zeničane sigurno jedno od najtežih gostovanja gdje su u posljednje dvije sezone poraženi, iako su imali veoma jak sastav posebno prije dvije sezone.

Travnik kod kuće uvijek ima veliki motiv protiv Čelika, a tako će sigurno biti i ovaj put. Nakon četiri mjeseca odsustva s terena zbog preloma noge, kapiten Čelika 31-godišnji Adi Adilović u srijedu protiv Radnika u okviru Kupa ponovo je stajao na golu crno-crveni.

Šef stručnog štaba ove sezone će sigurno imati najmanje problema kada je u pitanju golmanska pozicija, osim Adilovića tu je Hinović, koji je najbolji igrač Čelika u prvih sedam kola, a svoju šansu čeka i bivši mladi reprezentativac Semir Bukvić, koji je sada kao treća opcija za gol Zeničana.

Uoči današnjeg komšijskog derbija Adi Adilović vjeruje da mogu konačno srušiti neugodnu tradiciju, te da će se u Zenicu vratiti neporaženi.

"Pirota je uvijek nezgodan teren ne samo za Čelik, nego i za ostale klubove. Branio sam za Travnik i taj period karijere za mene je sigurno bio veoma pozitivan jer sam branio standardno, a Travnik se nije borio za opstanak u ligi, kao što je to slučaj posljednjih par sezone. Čelik kao klub s velikom tradicijom u svakoj utakmici mora težiti nadigravanju, a tako će vjerujem biti i danas. Nama je cilj danas ostati neporaženi, ali uz maksimum svih igrača i podršku s tribina naših navijača koji uvijek ispune Pirotu u velikom broju mislim da možemo i do pobjede". nada se Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Današnju utakmicu će početi s klupe za rezervne igrače.

"Odluka trenera je da Hinović brani i to je sasvim normalno. Ja sam se tek oporavio, još mi je malo neobično i privikavam se na sve, ali vjerujem da ću već u narednim utakmicama ponovo zauzeti mjesto na golu. Čelik ima dobru ekipu, pokazali smo u posljednje četiri utakmice da imamo kvalitet, te uz malo sreće protiv Travnika, te šest vezanih bodova u naredne dvije utakmice kod kuće možemo se probiti u vrh tabelem gdje nam je sigurno i mjesto. Imamo i velika očekivanja u Kupu, pa ćemo vidjeti koga ćemo u srijedu dobiti u ždrijebu za 1/8 finala ovog takmičenja", završio je razgovor za SportSport.ba Adi Adilović, jedan od najboljih golmana u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.