Adilović: Uz maksimum svih igrača do pobjede nad Zvijezdom

Golman Čelika pred Zvijezdu

Adilović: Uz maksimum svih igrača do pobjede nad Zvijezdom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika koji se nalaze na osmoj poziciji na tabeli, sutra dočekuju na Bilinom polju Zvijezdu iz Gradačca, koja zauzima deveto mjesto u Premijer ligi BiH. 

Biće to duel ekipa iz sredine tabele, a prva utakmica jesenas na stadionu "Banja Ilidža" zavšrena je minimalnom pobjedom 1:0 za Zvijezdu.

Sutra će Zeničani pokušati se revanširati ekipi iz Gradačca za taj poraz, a uoči utakmice optimista glede ishoda protiv narednog protivnika je i golman Čelika Adi Adilović. Sjajni 31-godišnji čuvar mreže sjajno brani za Čelik u ovoj sezoni i jedan je od najzaslužnijih što ekipa osam utakmica uzastopno ne zna za poraz.

"Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, naravno da ne treba biti puno pametan pa kazati da je svaki rezultat na domaćem terenu za Čelik osim pobjede neuspjeh, tako da sutra očekujem jednu zanimljivu utakmicu u kojoj ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Utakmica gledajući stanje na tabeli trebala bi biti dobra za gledati, ali mi dok god imamo šansu za gornji dio tabele nećemo odustati. Dok god postoji teoretska šansa za vrh mi ćemo pokušavati, a sutra očekujem uz maksimum svih igrača na terenu i podršku sa tribina nova tri boda", kaže sjajni golman Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adilović se osvrnuo i na dvomeč Kupa protiv Veleža.

"Možemo biti zadovoljni ishodom prve utakmice u Zenici, iako nismo pobjedili, bitno je da nismo primili gol, tako da su šanse podjednakeu revanšu.Velež znatno bolje igra u gostima, a mi smo ih ove sezone već pobjedili u Mostaru, tako da vjerujem da ako postignemo jedan gol u Vrapčićima da ćemo proći dalje, iako će biti veoma teško"kazao je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.