Adilović: Vjerujem u brzi povratak među stative

Kapiten Čelika oporavlja se od povrede

Adilović: Vjerujem u brzi povratak među stative

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom Polju dočekuju ekipu Zvijezde. Izabranici trenera Nizaha Hukića pokušat će dobrom igrom ispraviti dva loša rezultata na početku sezone, te ostvariti i prvu pobjedu u sezoni.

Svi igrači su na raspolaganju stručnom štabu osim naravno kapitena Adija Adilovića, koji se još oporavlja od loma noge kojeg je zadobio pred revanš finala Kupa u prošloj sezoni. Ovaj 31-godišnjak koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača kluba uvjeren je u brzi povratak među stative.

"Jučer sam prvi puta nakon loma noge prije skoro tri mjeseca radio s loptom, oporavak ide kako treba i uvjeren sam u brzi povratak među stative, a to je maksimalno za dva-tri kola. Nadam se da će se ekipa trgnuti, te u narednim kolima zaigrati mnogo bolje. Teško je utakmice pratiti sa tribina, ali ono što me raduje da Hinović i Bukvić odlično rade na treninzima, a Hinović je dobro branio u prva dva, kola to se posebno odnosi na utakmicu protiv Viteza kada je bio junak", kaže sjajni čuvar mreže Zeničana.

Čelik u subotu dočekuje Zvijezdu, pa gostuje Borcu, te dočekuje Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja se iskreno nadam da ću se protiv Veleža vratiti na gol, zaželio sam se utakmica i nadam se da će s mojim povratkom u ekipu biti još bolji rezultati. Ovoj ekipi Čelika treba malo vremena da se skroz uigra, poznato je da nas je napustio veliki broj nogometaša iz prošle sezone, stigli su novi potrebno je vrijeme da se sve to uigra. Nadam se da će Zvijezda biti prekretnica za naše bolje igre i rezultate u narednom periodu", kazao je za SportSport.ba Adi Adilović bivši golman Sarajeva, Željezničara, Olimpica, Slobode, Travnika, Interblocka, Hrvatskog Dragovoljca i Panthraikosa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.