Administracija i uposlenici Saveza odgovorili Hadžibegiću

Saopćenjem za javnost

Administracija i uposlenici Saveza odgovorili Hadžibegiću

E. Škorić

Članovi Kolegija Generalnog Sekretarijata: Jasmin Baković, Elmir Pilav, Nijaz Merdanović, Denijal Pirić i Nešo Borovčanin, kao i ostali uposlenici NS/FS BiH izdali su saopćenje povodom sporne press konferencije Faruka Hadžibegića.

Saopćenje vam, bez izmjena, prenosimo u cjelosti:

Povodom medijskih istupa pojedinih aktuelnih i bivših članova NS/FS BiH i neosnovanih optužbi na račun Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, kao i insinuacija o radu Saveza, posebno apostrofiranjem realizacije određenih ugovora i poslova vezanih za ulaznice, želimo naglasiti da se radi isključivo o proizvoljnim nagađanjima, izmišljotinama i konstrukcijama koje nanose štetu Savezu i svim uposlenicima, organima,  tijelima i reprezentativnim selekcijama, kao i fudbalskom sportu u cjelini.Tvrdnja da u Savezu vlada „diktatura“ je apsolutno netačna i zlonamjerna. Naprotiv, situaciju u Savezu karakteriše pošteni rad  i savjesno poslovanje, te veliko odricanje svih uposlenika, uz maksimalnu podršku velike većine članova Izvršnog odbora,  na čelu sa Predsjednikom Elvedinom Begićem i potpredsjednicima  Darkom Ljubojevićem i Ivanom Beusom.

Sa ponosom želimo istaknuti da je naš Savez, koji je takođe i Savez svih dobronamjernih i iskrenih ljubitelja fudbala, u posljednjih pet godina ostvario izvanredne sportske i finansijske rezultate. Takvim svojim radom, zasnovanim na načelima struke i svim zakonskim propisima, te poštenim i transparentnim pristupom izvršavanju programskih aktivnosti i realizaciji statutarnih ciljeva, izrastao u najbolju sportsku organizaciju u Bosni i Hercegovini, a prema  mišljenju mnogih analitičara, u   jednu od najboljih asocijacija u regionu, sa značajnim rejtingom u FIFA-i i UEFA-i.

Zbog svega naprijed navedenog, menadžment i uposlenici Saveza, koji su uz puno povjerenje i podršku  Predsjednika Elvedina Begića, kvalitetnim radom dali maksimalni doprinos uspješnom funkcionisanju Saveza, odlučno odbacuju sve insinuacije i pokušaje dezavuisanja  ugleda Predsjednika i narušavanja ukupnih odnosa u Savezu.

Članovi Kolegija Generalnog Sekretarijata: Jasmin Baković, Elmir Pilav, Nijaz Merdanović, Denijal Pirić i Nešo Borovčanin, kao i ostali uposlenici NS/FS BiH

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi