Adukor: Žao mi je što neću debitovati u gradskom derbiju

Ekskluzivno za SportSport.ba

Adukor: Žao mi je što neću debitovati u gradskom derbiju

E. Škorić

Joachim Adukor danas je potpisao ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo.

Mladi ganski reprezentativac igrao je u Portugalu, Francuskoj, Grčkoj i Švedskoj, a na Koševu će pokušati da pokaže sav svoj potencijal. Došao je u bordo redove, odbivši nekoliko velikana iz regiona. Za SportSport.ba je govorio po potpisu ugovora za Sarajevo.

"Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo. Za mene je ovaj klub novi izazov. Boravim u gradu već tri dana i utisci su dobri. Nadam se da ću se uklopiti u ekipu i biti od pomoći Sarajevu", rekao nam je Adukor, dodavši:

"Istina o klubu nisam znao mnogo toga, ali sam se brzo upoznao sa svim iz FK Sarajevo. Raspitao sam se i mislim da je ovo dobra sredina za mene. Mnogo toga sam čuo o navijačima kluba, atmosferi na stadionima i jedva čekam da to i doživim".

"Dolazim iz grčke lige, koja je bila kvalitetna i odlučio sam da svoju karijeru nastavim u Sarajevu. Jutros sam odradio prvi trening sa ekipom. Odlični uslovi za rad su mi se dopali. Ekipa je dosta mlada, ali kvalitetna, to se odmah vidi i može primijetiti. Raduje me što sam tu", rekao je Ganac, pa je nastavio:

"Nisam još probao ćevape, mada su me već pitali za to (kroz smijeh). Nisam imao vremena još uvijek da se bliže upoznam sa gradom, nadam se da ću to uraditi u narednim danima. Žao mi je što nemam pravo nasutpa u subotu protiv Željezničara. Znam da je derbi, svim srcem sam uz ekipu i bit ću na stadionu da podržim saigrače".

"Moja želja je da se predstavim u FK Sarajevo na najbolji način, da pružam igre kakve mogu. Sarajevo je veliki klub i sigurno mi je drago da sam tu", tvrdi on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi