Nakon poraza od Zrinjskog

Adžem: Da smo poveli utakmica bi krenula drugim tokom

Admir Adžem ni u drugom meču BH Telecom Premijer lige pred domaćom publikom nije uspio doći do svoje prve pobjede kao trener Željezničara. U derbiju 4. kola na Grbavici je sasvim zasluženo slavila ekipa aktuelnog prvaka Zrinjskog sa 2:0.

"Mi smo svoje prilike da utakmicu okrenemo u svoju korist propustili u prvom poluvremenu. Zaista je neshvatljivo da se propuste takve prilike protiv ekipe kao što je Zrinjski. Imamo evidentan problem u realizaciji, imamo dosta mladih igrača. Međutim, problem je što ovi iskusniji ne daju pomoć ovim mlađim. Već naprotiv, izgleda da ovi mlađi moraju čupati ove starije, nažalost. Očekivati da će ti mlađi svaku utakmicu donositi bodove, davati golove, praviti asistencije, je nemoguće. Sada smo ostali bez malog Bajića nakon jednog starta i potom primamo gol u trenucima kad je on bio izvan terena. Morali smo izvršiti izmjenu. Nakon toga utakmica se okrenula na stranu Zrinjskog, gdje imaju strašno dobru organizaciju napada iz zadnje linije, tačnije svi igrači igraju zajedno sa golmanom, što kod nas nije slučaj, imaju širinu. Mi smo ubacili sve ofanzivne snage, sve što imamo, međutim nije donijelo rezultat", istakao je Admir Adžem.

Trener Željezničara smatra da će ovakvih utakmica biti još.

"Ovakvih utakmica će biti. Mi smo igrali sa jako, jako dobrom ekipom, ali žal ostaje jer ja smatram da smo mi kojim slučajem postigli prvi gol da bi utakmica krenula drugim tokom. Zbog toga mi je žao. Samo jednu utakmicu smo poveli, to je utakmica sa Olimpicom i završila je 3:0 za nas. Ne bi rekao da bi ova tako završila, ali ne bi ni ovako sasvim sigurno", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti