Press konferencija u Plavom salonu

Adžem: Izvukli smo pouke iz meča u Kaknju

Fudbaleri Željezničara sutra će na stadionu Grbavica dočekati ekipu Viteza u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige.

Tim povodom danas je u Plavom salonu održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Admir Adžem i krilni fudbaler ekipe Goran Zakarić.

"Čestitam svim ljudima, trenerima i igračima, te svima kojima je Željo u surcu na današnjem potpisu Riada Bajića za Udinese. Veoma smo ponosni što imamo naša dva zlatna momka koji su pokazali da se može napraviti puno. Poželio bih da takvih igrača bude što više", kazao je Adžem na početku press konferencije.

"Iza nas je jako teška utakmica koju smo izgubili. Izvukli smo pouke, a nekada je dobro napraviti korak nazad kako bi napravili tri naprijed. Pokušali smo popraviti najbitnije stvari, kako bi već sutra igrali bolje. Za 12 dana koliko radim ovdje uradili smo mnogo posla, ali je i ostalo još mnogo. Onaj ko misli da možemo preko noći nešto napraviti, neka dođe. Ušli smo u priču koja će imati sretan završetak, a u Kaknju je bilo mnogo faktora koji nam nisu pomogli. Iz treninga u trening ekipa me počinje slušati, a osjećam obavezu da već sutra pokažemo da je u Kaknju bio loš dan, te da se takav meč ne može ponoviti", jasan je bio Adžem.

Vidi video!

O susretu sa Vitezom govorio je i Goran Zakarić.

"Sigurno da nas ne očekuje laka utakmica utakmica poslije poraza u Kaknju, a kroz treninge pokušavamo popraviti šta nije dobro. Moramo u susret krenuti jako od početka,  te vjerujem u nas. Vitez je ekipa koju trebamo poštovati, ali ako mi budemo pravi ne bi trebalo biti problema", kaže prvotimac Plavih sa Grbavice.

Adžem je govorio i o igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da će promjena načina treniranja donijeti nešto novom ovom timu. Ja imam svoj način na koji treniram i igrači su to prihvatili. Moramo učvrstiti odbranu i smanjiti broj individualnih grešaka, te je to stvar koja se može najbrži napraviti. Josip Projić je zdrav i u kombinaciji je za sutrašnji meč", kaže Adžem, koji se još uvijek ne vodi u zvaničnom zapisniku kao šef stručnog štaba, s obzirom da ne posjeduje UEFA Pro licencu.

Sutrašnji susret na Grbavici igra se s početkom od 20.30 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi