Šef Plavih pred gostovanje Zvijezde

Adžem: Još uvijek nismo tako jaki da pobjeđujemo s pola gasa

Fudbalski klub Željezničar trijumfom na gostovanju kod Slobode uvezao je pet uzastopnih pobjeda računajući i utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode iz Mrkonjić Grada. 

Priliku da produže ovaj pobjednički niz izabranici Admira Adžema imat će već sutra kada im u okviru 9. kolo BH Telecom Premijer lige u goste stiže Zvijezda iz Gradačca.

“Sutra nas očekuje utakmica protiv Zvijezde iz Gradačca. Mi smo u dobroj seriji. Ostvarili smo pet uzastopnih pobjeda i nadamo se da ćemo taj pozitivni niz nastaviti i sutra. Da će biti lako, neće, iz razloga što ekipa Zvijezde ima jako malo bodova na svom kontu, tako da će učiniti sve da sutra osvoji neki bod”, rekao je šef stručnog štaba Željezničara Admir Adžem na početku svog obraćanja novinarima, te nastavio:

“Što se tiče naše ekipe osim kartoniranih igrača Tomića i Stanića, koji će nam sigurno nedostajati, svi ostali su zdravi, spremi i raspoloženi za igru. Nadamo se da ćemo sutra odigrati jednu dobru utakmicu i u dobrom raspoloženju otputovati u Široki Brijeg na prvu utakmicu u okviru osmine finala Kupa BiH”.

Ekipa iz Gradačca loše stoji na tabeli, a u osam odigranih kola uspjeli su osvojiti svega četiri boda, a na početku sezone im je prijetila suspenzija.

“Zvijezda ima četiri boda, promijenili su i trenera. Imaju par nezgodnih igrača na koje bi trebali obratiti pažnju. Tu prije svega mislim na Stojanova koji je postigao četiri pogotka. Na našeg Elvira Čolića, koji je bio naš član i njega dobro poznajemo. U utakmicu se mora uči maksimalno ozbiljno, jer mi još uvijek nismo toliko jaki da nekoga možemo pobjeđivati sa 'pola gasa'. Tako da ću sutra tražiti maksimalnu ozbiljnost, krenuti od prve minute agresivno, jako, te što prije postići pogodak I navesti utakmicu na naš mlin”, kazao je stručnjak kluba s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redove kluba iz Zvorničke 27 na probni rad je stigao Antonio Asanović, sin nekadašnjeg fudbalera Hajduka i reprezentativca Hrvatske Aljoše Asanovića.

“Rano je nešto pričati nakon dva-tri treninga koliko je on ovdje. Ono što smo vidjeli jeste da se radi o jednom jako dobrom i pozitivnom momku koji ima odlične fizičke predispozicije, a uklapa se i u našu neku koncepciju – mlad je relativno. Pogledat ćemo ga još par dana, pokušati organizovati neku utakmicu. Sad smo 'kratki' s vremenom pa ne možemo organizovati neku utakmicu, a onda ćemo dati konačan sud”, rekao je Adžem na kraju press-konferencije organizovane povodom prvenstvenog duela s Zvijezdom koji se igra sutra na stadionu Grbavica s početkom u 15:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.