Diaw: Fokusirali smo se na odbranu i nagrađeni smo

Francuzi zadovoljni nakon pobjede nad BiH

Diaw: Fokusirali smo se na odbranu i nagrađeni smo

Reprezentacija Francuske je u Rouenu, u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 84:65. 

Trener Francuske Vincent Collet je bio izuzetno zadovoljan zbog pobjede, ali i zbog odličnog pristupa svoje podmlađene ekipe koja u svojim redovima ima 10 košarkaša iz domaćeg prvenstva.

"Zaista sam sretan što smo pobijedili. Bili smo na nepoznatom području. Posebno sam zadovoljan pristupom igri i onime što smo postigli protekle sedmice, kako na ova dva meča, tako i na treninzima", poručio je Collet, pa nastavio:

"Cijenim to što je ekipa ispunila sve zadatke. Primijetio sam puno truda i posvećenosti...Skoro da nije bilo vremena da se spremimo za ove utakmice, okupili smo se samo sedam dana prije prvog meča...Rekao sam prije prvog treninga, ovo je ekipa za budućnost. Ako se kvalifikujemo još neki igrači će nam se pridružiti".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nakon utakmice, zadovoljan pobjedom je bio i kapiten Francuske iskusni Boris Diaw.

"Veoma sam zadovoljan zbog pobjede, zadovoljan sam rezultatom, to je ono što se računa. Važno je da smo došli do dvije pobjede u prve dvije utakmice...Više od rezultata, važno je da smo dobro igrali. Planski smo se fokusirali na odbranu pred ovu mini kampanju i nagrađeni smo. Belgiju i Bosnu smo uspjeli zadržati na oko 60 poena", poručio je Diaw.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi