Šef struke FK Željezničar

Adžem: Najvažnija su tri boda, zadovoljan sam Osmankovićem

Piše: S. Mlaćo
Nogometaši Željeničara i Viteza danas su odmjerili snage u okviru 3. kola Premijer lige BiH, a domaći su slavili sa minimalnih 1:0

Jedini pogodak na ovom meču djelo je nogometaša Viteza Ćosića koji je nakon ubačaja Projića loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Navijači Željezničara sigurno ne mogu biti zadovoljni partijom svojih ljubimaca, što su pokazali i zvižduci na kraju meča.

Nakon utakmice u Plavom salonu govorio je Admir Adžem, šef struke Plavih.

"Zaista je bilo teško za igrati. Hvala publici koja je došla, svi smo se znojili, kako na terenu, tako i na tribinama, a protivniku čestitam. Vitez je došao da ne izgubi, a izgubio je, dok smo mi željeli da pobijedimo i pobijedili smo. Ostvarili smo tri boda i to je najvažnije. U ponedjeljak krećemo u operaciju Borac", kazao je Adžem.

"Naš roster je u deficitu sa veznim igračima. Osmanković je danas odigrao korektnu utakmicu, a Vitez je jako opasan i igra na preskakanje. Osmanković je zbog toga dobio ulogu i on je svoj posao odradio jako dobro. Mene brine veliki broj individualnih grešaka odbrambenih igrača, te smo gostima poklonili u prvom poluvremenu devet čistih lopti. Znate u kakvoj smo situaciji, te moj stručni štab i ovo je bio način da pobijedimo", jasan je bio Adžem.


Premijer liga BiH