Trener FK Željezničar

Adžem: Oni su skuplji, da li to nešto znači vidjet ćemo

Admiru Adžemu gradski derbi protiv Sarajeva biće prvi na klupi Željezničara u seniorskoj konkurenciji. Plavi su u dobroj formi, iako su povrede malo poremetile ekipu iz Doline Ćupova.

"Atmosfera je jako dobra. Igrači se nalaze u dobrom rasploženju, u jednoj smo pozitivnoj seriji, što nam je popravilo raspoloženje. Njega je malo pokvarila povreda Kvesića koji neće moći nastupiti u derbiju. Ovo je najbolja utakmica u našoj državi i želio bih da glavni akteri budu igrači na terenu. Volio bih da se nakon meča priča o utakmici, dobrim potezima i golovima", rekao je Admir Adžem na početku svog obraćanja predstavnicima medija.

Trener Željezničara je priznao da mu je bilo lakše igrati derbi, nego li ekipu voditi sa klupe. Za razliku od svog kolege na klupi Sarajeva, Admir Adžem, šef stručnog štaba Željezničara zna kako je igrati gradski derbi. Nekadašnji fudbaler Plavih odigrao ih je mnogo, ali ni za one koje je vodio sa klupe u omladinskim selekcijama ne može se reći da su nezanimljivi.

"Lakše je igrati, ali i kao trener želim uživati baš kao što sam uživao dok sam igrao. Rijetke su situacije u kojima sam kao igrač gubio, ustvari u prvenstvu nikad nisam izgubio derbi, tako mi je rekao jedan vaš kolega", kaže Adžem.

Željezničar ima tri boda više u odnosu na Sarajevo, što je blaga pshiloška prednost za Plave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svakom slučaju smo u boljoj poziciji. Sa pobjedom bili bi u prednosti od šest bodova. Mada u derbijima to ne znači ništa", istakao je stručnjak na klupi Plavih, a na pitanje ko je kvalitetniji Adžem je rekao:

"Oni su skuplji, da li to nešto znači vidjet ćemo".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti