Nakon pobjede nad Veležom

Adžem: Ovom pobjedom smo napravili veliki posao

Željezničar je u jednoj dosta tvrdoj utakmici upisao minimalnu pobjedu na Veležom. Izabranici Admira Adžema su golom Tomislava Tomića stigli do novog trijumfa i tri veoma bitna boda za Plave.

"Mi smo jako sretni zbog ova osvojena tri boda protiv jako dobrog protivnika, ekipe Veleža, koja nam je postavila jako teške uslove za igru. Morali smo se potruditi da bi osvojili ove bodove. Ono što sasvim sigurno raduje jeste da smo napokon utakmicu završili bez primljenog pogotka, i to je ono što je dobro iz ove utakmice", istakao je na početku svog obraćanja novinarima na zvaničnoj press-konferenciji nakon utakmice Željezničar - Velež trener domaćeg tima Admir Adžem, te doda:

"Znali smo da neće biti puno prilika i da ćemo morati iskoristiti ono što budemo imali. Jednu smo iskoristili, a pogodili smo i stativu u drugom poluvremenu. Protivnik, osim prvih pet minuta gdje smo mi slabo ušli u utakmicu, nije nam napravio ništa posebno. Momci su se borili, zalagali, igrali dosta čvrsto u sredini. Skratili smo prostor za kontre i polu-kontre gdje je Velež najopasniji, gdje imaju dva jako brza igrača. Kad smo ih zatvorili nisu nam mogli napraviti ništa više".

Kapiten Željezničara današnjem susretu Josip Kvesić nakon jednog udarca, i to od svog saigrača morao je napustiti utakmicu.

"Dobio je jedan udarac i to od našeg igrača. Turković ga je udario, nije ništa, ali će napraviti pregled", kazao je Adžem.

Adžem se složio sa novinarima da je utakmica bila prilično nervozna, a onda je ponudio i odgovor zbog čega je to tako.

"Utakmica je bila prilično nervozna iz razloga jer su nam ovo bili jako bitni bodovo. Igrali smo protiv tima koji nam je jedan od konkurenata u borbi za plasman u Evropu. Ovom pobjedom smo napravili veliki posao, zbog toga je bila prisutna nervoza, pogotovo zbog činjenice da smo u prošloj utakmici izgubili u Banja Luci, pa smo danas morali pobijediti", kazao je šef plave mašine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Je li duel sa Širokim izgubljen ili?

"Nema izgubljene utakmice! Tek poslije kraja utakmice možemo čestitati protivniku, ali morat će se namučiti da nas dobije", poručio je Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti