Plavi dočekuju Čelik

Adžem: Pobjedom bismo zadržali priključak za vrhom

Fudbaleri Željezničara će u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige ugostiti sastav Čelika, a ovaj duel biće posljednji za izabranike Admira Adžema u 2014. godini.

Jesenji dio sezone u kojem su Plavi imali svoje uspone i padove fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba nastojati će okončati pobjedom protiv starog rivala kojeg sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler i trener Željezničara Milomir Odović.

Ova reprezentativna pauza nije nam došla u najboljem momentu jer ostalo je samo jedno kolo. Međutim, mi smo tu pauzu iskoristili da dobro odradimo posao, pripremu pred ovu utakmicu koja je za nas jako bitna. Želimo osvojiti tri boda i pred našim navijačima oprostiti se sa ovom polusezonom u pobjedničkom raspoloženju, te otići na zasluženi odmor, istakao je šef stručnog štaba Željezničara, Admir Adžem, te dodao:

"Očekujem jednu dosta tešku utakmicu, prije svega jer su se sa Čelikom ovdje uvijek igrale dobre utakmice. Nažalost, teren na neće biti saveznik obzirom da je jako težak za igru. Međutim, šta je tu je. Mi smo se spremili i očekujemo dobru utakmicu, prije svega borbenu, te na kraju da slavimo", rekao je trener sarajevskih Plavih. 

Željezničar će u susret sa Čelikom ući bez od ranije povrijeđenih Stanića i Kvesića, te kartoniranog Memije.

"Osim Josipa Kvesića, na kojeg nećemo moći računati u ovoj utakmici, i Stanića od ranije i Memije koji ima kartone, ostali su svi zdravi. Imali smo malih problema Eldar je par dana bio bolestan, Tomo (Tomislav Tomić op.a) je imao malo problema, međutim zadnjih par treninga su trenirali i konkurisati će za ekipu", istakao je Adžem.

Duel sa Zeničanima od velikog je značaja za klub iz Zvorničke 27 u nastojanju da ostanu u vrhu tabele, te da zadrže priključak za vodećim ekipama.

"Ova utakmica je jako bitna za nas. Sa ovom pobjedom i ova tri boda, to bi bilo to. Zadržali bi priključak vrhu, a ostale ekipe su tu na dohvat. Imamo relativno povoljan raspored na proljeće i imamo jednu utakmicu više", istakao je Adžem, aludirajući da će Plavi na proljeće jedan susret više igrati pred domaćom publikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stručnjak Željezničara prilično je zadovoljan bodovnim učinkom u jesenjem dijelu sezone.

"S obzirom kako smo ušli u sezonu, sa puno promjena u timu, sa puno mladih igrača, mogu biti zadovoljan. Može to uvijek bolje. Imali smo par utakmica gdje smo mogli osvojiti i neki bod više, prije svega u Foči protiv Slavije, kao i u Banja Luci. Međutim, to bi bilo to, nadam se da ćemo na proljeće u ovim nekim utakmicama bara-bara, te da ćemo pogotovo u ovim derbi utakmica osvojiti koji bod više", rekao je Adžem na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.