Nakon pobjede u Zenici

Adžem: Realizacija nam je najveći problem

D. Kurbegović

Fudbaleri Željezničara večeras su nakon dva vezana poraza u Zenici rezultatom 0:3 pobijedili domaći Čelik.

Ekipa s Grbavice pokazala se kao mnogo jača ekipa od Zeničana, koji su derbi počeli bez nekoliko standardnih igrača.

Nakon utakmice zadovoljan je bio Admir Adžem, strateg gostiju, iako je kao u proteklim utakmicama ponovo razlog nezadovoljstvo bila loša realizacija njegovih igrača, iako su danas postigli tri gola.

"Moramo biti zadovoljni s pobjedom, nakon što smo bili u situaciji da smo imali dva vezana poraza. Reprezentativna pauza nam je dobro došla, bilo je vidljivo danas da smo neke stvari ispravili, prije svega u kondicionom smislu, ali i taktičkom. Međutim još mnogo posla je pred nama, posebno kada je u pitanju realizacija, ono što smo danas promašili pomalo zabrinjava. Nadam se da ćemo to popraviti u narednim utakmicama, danas smo imali protivnika koji je realno nakon svih problema koji su imali danas nam nije mogao ravnopravno parirati. Ja iskreno želim Čeliku sve najbolje, da se što prije saberu i ostanu u Premijer ligi, jer Čelik to sigurno i zaslužuje", ističe Adžem.

Protiv jačih protivnika, Željezničar ne smije dozvoliti luksuz da promaši dosta izglednih šansi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo raditi na realizaciji, jednostavno ne smije se dešavati da promašimo ovoliki broj izglednih prilika. Protiv jačih ekipa će nam se to obiti o glavu, nadam se da ćemo u narednoj sedmici taj segment još više popraviti, te da ćemo biti koncentrisaniji u završnici u narednim utakmicama", kazao je Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi