Adžem: Sretan sam zbog pobjede, zadovoljan sa 30 bodova

Nakon pobjede nad Čelikom

Adžem: Sretan sam zbog pobjede, zadovoljan sa 30 bodova

Fudbaleri Željezničara su se pobjedom nad Čelikom (2:1) oprostili od svojih navijača u 2014. godini.

Admir Adžem, šef stručnog štaba sarajevskih Plavih zadovoljan je zbog pobjede, koja je bila glavni cilj u susretu posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone, ali isto tako je zadovoljan bodovnim saldom od 30 poena.

"Mi smo pred ovu utakmicu imali dosta problema sa rovitim igračima, što se dalo vidjeti u određenom dijelu susreta. Sretan sam i zadovoljan zbog pobjede. Imali smo dogovor da na samo početku izađemo visoko , te da napravimo pritisak na zadnju liniju Čelika, kako bi što prije stigli do ranog gola, jer je teren kasnije bivao sve teži za igru. Uspjeli smo u tim nakanama i ja samo mogu čestitati mojim fudbalerima na pobjedi", kazao je Adžem nakon utakmice.

Klub sa Grbavice koji je na početku sezone odlučio veću šansu dati mladim fudbalerima iz vlastitog omladinskog pogona na kraju je jesenji dio sezone okončao sa 30 bodova.

"Ovako 'vruć' reći ću da sam zadovoljan, mada ćemo uraditi jednu analizu. Nama je cilj na početku sezone bio da zadržimo priključak sa vrhom i mislim da smo u tome uspjeli", rekao je stručnjak na klupi Željezničara.

Sada slijedi najduža pauza između jesenjeg i proljetnog dijela jednog fudbalskog prvenstva u Evropi, ali Adžemovi igrači će još neko vrijeme ostati u trenažnom procesu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo trenirati još sasvim sigurno 15 dana, a onda ćemo na pauzu", istakao je nekadašnji fudbaler kluba iz Zvorničke 27., dodavši:

"Jasno je da ćemo tokom zime potražiti određena pojačanja, kako bi unijeli dodatni kvalitet u naš tim".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.