Dobar novi početak na klupi Plavih

Adžem: Volim napadački fudbal

Trener Željezničara Admir Adžem imao je veoma dobar početak svog drugog mandata na klupi prvog tima kluba sa Grbavice.

Željezničar je večeras na svom terenu ubjedljivo savladao GOŠK rezultatom 3:1, a Adžem je nakon završetka susreta na press konferenciji istakao da je zadovoljan načinom na koji su njegovi fudbaleri odgovorili zadatku koji je nosila prva utakmica u novoj sezoni Premijer lige.

"Sve znate šta se izdešavalo u ovih dan-dva. Bio je to šok za ekipu i sve nas u klubu, ali ono što je najbitnije jeste da smo pobijedili. Ova pobjeda će nam dati mir, a ova utakmica će mi biti pokazatelj za dalje. Moramo popraviti neke stvari, ali moram i čestitati svojim igračima koji su odigrali nekih 60 minuta na jako visokom nivou. Znao sam da u ovom tempu ne možemo odigrati svih 90 minuta i zato se desio mali pad pred kraj, ali imamo vremena da to ispravimo. Kolegi Musi čestitam na fer i korektnoj utakmici i želim mu sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Adžem, te nastavio:

"Kao trener volim ofanzivan fudbal. Izanalizirali smo ekipu GOŠK-a i procijenili smo da trebamo igrati ovako. Bit će raznih varijanti, ali da volim ofanzivan fudbal - volim".

"Kada radite sa djecom i vidite njihov razvoj i kada ste svjesni da oni imaju kvalitet - Zašto im ne dati šansu? Danas je veliki dan u životu mladog Šabanadžovića, čestitam mu na tome. S mladim igračima treba biti oprezan, a ja to znam raditi. Ne bih nikoga izdvajao, zadovoljan sam partijom cijelog tima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znate da sam jučer postavljen za trenera i ova utakmica mi je idealno došla da vidim gdje smo, šta smo. Nikad nije kasno za dobrog igrača, pa još ima vremena da dođe još neki pojačanje. Željezničar svake godine ide na najviše ciljeve, to znam ja a moraju znati i igrači".

U sljedećem kolu Željezničar će gostovati Mladosti u Doboju kod Kaknja, koju sa klupe predvodi Edis Mulalić - bivši trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi