Adžem: Želimo ponovo igrati Ligu prvaka

Trener juniora Želje

Adžem: Želimo ponovo igrati Ligu prvaka

E. Škorić

Juniori Željezničara danas su u sklopu 12. kola Omladinske Premijer lige savladali Sarajevo s 4:1.

Ova pobjeda junira koje vodi Admir Adžem je svakako zaslužena i njome je tim s Grbavice istakao kandidaturu za titulu u juniorskoj konkurenciji.

"Svakako da moramo biti zadovoljni, a moglo je biti i uvjerljivije da je bila bolja realizacija. Dječaci su od prve minute ispoštovali sve što smo se dogovorili. Dosta želje, borbenosti, to nam se na kraju sve isplatilo", kazao je Adžem za SportSport.ba.

On je kazao kako bi Željezničar trebao da se okrene mladima i da više računa na momke iz vlastitog omladinskog pogona.

"Ova djeca ne da mogu biti budućnost našeg kluba, nego moraju. Željezničar se ponovo mora okrenuti domaćim igračiam. Znate i sami koliko naše djece je napravilo bogate karijere nakon što im se ukazala šansa da nose dres prvog tima".

Trenutno su juniori Želje na diobi prvog mjesta sa Širokim, a cilj Plavih je da se osvoji titula.

"Naša želja je da budemo prvi na kraju sezone kako bismo ponovo igrali Ligu prvaka. Smatramo da imamo dobru generaciju i da bi sada nešto i napravili u tom izletu u Evropu. U ovoj ligi su se Soboda, Široki, mi i Sarajevo izdvojili i vjerujem da će se između tih ekipa voditi borba za prvo mjesto".

Adžem je imao priliku da jedno kratko vrijeme bude i trener prvog tima Željezničara, a sutra očekuje pobjedu u 109. vječitom derbiju.

"Svakako priželjkujem pobjedu našeg tima kako bismo se priklujčili borbu za vrh i ta tri boda bi puno značila. Volio bih da bude dobra utakmica sa puno golova, pa da sutra svi budu zadovoljni, a malo više navijači Želje", kazao nam je Adžem na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi