Adžemov Željezničar iznad šampionskog prosjeka Plavih

Nakon šest odigranih kola PL BiH

Adžemov Željezničar iznad šampionskog prosjeka Plavih

Fudbalski klub Željezničar je pred početak nove sezone odlučio napraviti zaokret u klupskoj politici koja se odnosi na igrački kadar, a u timu iz Zvorničke 27. odlučili su veću pažnju posvetiti igračima iz vlastitog omladinskog pogona.

Na mjesto šefa stručnog štaba prije početka pripremama imenovan je Admir Adžem, dotadašnji trener kadetske ekipe kluba s Grbavice, i odličan poznavalac kvalitete mladih snaga na koje se klub planirao osloniti u narednom periodu.

Željezničar je novu sezonu BH Telecom Premijer lige otvorio ubjedljivom pobjedom na "gostovanju" kod Olimpica, a Adžemovi izabranici pokazali su da će znati na pravi način parirati i iskusnijim protivnicima. Nakon pobjede nad Vukovima uslijedila su dva remija. Jedna od najboljih domaćih ekipa, sastav Širokog Brijega, s kojim Plavi imaju najslabiji omjer, odnijela je bod. U narednom kolu Željezničar je remizirao na gostovanju kod Slavije u Foči.

Nakon što je puni plijen iz Doline Ćupova odnio aktuelni šampion Zrinjski, pobijedivši sa 2:0, bilo je oni koji su pričali kako će ova Željina sezona biti za zaborav. Ipak, u naredna dva kola, na da nimalo laka gostovanja fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba izdigli su se iz trenutne rezultatske krize, te upisali dvije pobjede. 

Radnik je u Bijeljini savladan sa 3:1, a Drina u Zvorniku sa 2:1. Nakon šest odigranih kola Željezničar je osvojio 11 bodova.

Poređenja radi u šampionskoj sezoni 2009/2010 Plavi su nakon šest kola osvojili 10 bodova. Dvije sezone kasnije kada je klub s Grbavice predvođen Amarom Osimom osvajao svoju šestu šampionsku titulu nakon šest kola imali su osvojih osam bodova. Najbolji start nakon šest utakmica Željezničar je imao u sezoni 2012/2013, tada su iz šest utakmica osvojili 12 bodova.

U prosjeku Plavi su u svoje posljednje tri šampionske sezone osvajali 10 bodova, što znači da su Adžemovi izabranici trenutno iznad šampionskog prosjeka nakon šest odigranih kola u aktuelnoj sezoni BH Telecom Premijer lige.

Kada je riječ i o efikasnosti Plavi su na nivou prethodnih sezona. Deset puta su zatresli mrežu svojih protivnika, što je ekvivalentno učinku iz dvije prethodne sezone, dok su u sezoni 2009/2010 Plavi u uvodnih šest mečeva postigli svega pet golova.

Sezona 2009/2010
Čelik - Željezničar 0:1
Željezničar - Široki Brijeg 1:0
Zvijezda - Željezničar 2:1
Željezničar - Zrinjski 1:1
Slavija - Željezničar 1:1
Travnik - Željezničar 0:0
Bodovni učinak: 9
Gol razlika: 5:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sezona 2011/2012
Široki Brijeg - Željezničar 2:1
Željezničar - Rudar Prijedor 3:0
Travnik - Željezničar 2:1
Željezničar - Zrinjski 3:3
Olimpic - Željezničar 0:1
Čelik - Željezničar 1:1
Bodovni učinak: 8
Gol razlika: 10:8

Sezona 2012/2013
Travnik - Željezničar 0:0
Željezničar - Borac 1:0
Zvijezda - Željezničar 1:4
GOŠK - Željezničar 2:3
Željezničar - Slavija 2:0
Zrinjski - Željezničar 1:0
Bodovni učinak: 13
Gol razlika: 10:4

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.