Afera "Cener": Saslušani Damir Dizdar i Emir Hadžić

Nastavljeno saslušavanje u prostorijama Saveza

Afera "Cener": Saslušani Damir Dizdar i Emir Hadžić

Piše: S. Mlaćo
Afera "Cener" u kojoj je uoči meča Metalleghe i Olimpik učestvovao menadžer Sanel Klopić, te golman Olimpika Dejan Bandović dobila je svoj nastavak.

 Naime, jučer su u prostorijama N/FSBiH saslušani predsjednik Olimpika Damir Dizdar i iskusni napadač tima sa Otoke Emir Hadžić, a prije njih to je iz ovog kluba učinio Dejan Bandović.

"Dao sam svoj iskaz, ali u dogovoru sa advokatom ne smijemo govoriti nešto više", kratko je kazao Dizdar za SportSport.ba.

"Mislim da bi se konačno nešto trebalo konkretno desiti, te da naš fudbal postaje regularniji", dodao je Dizdar na pitanje kakva su njegova očekivanja od cijele afere, te istrage koju provode krovna kuća našeg nogometa.

Neslužbeno, menadžer Klopić je kontaktirao upravo Emira Hadžića, ali je ovaj odbio bilo kakve razgovore. Treba istaći da se Sanel Klopić koji je Bandoviću ponudio 10.000 KM da ne igra maksimalno i pomogne Metallegheu da slavi vrijednu pobjedu, nije pojavio da dadne svoj iskaz, te će vjerovatno isti dobiti poziv Tužilaštva BiH, ukoliko se ono uključi u cijeli slučaj.

Protekle sedmice u prostorijama Saveza našao se i Mato Neretljak, šef stručnog štaba Jajčana koji se također spominje u cijeloj aferi, s obzirom da su mnogi mediji u BiH prenijeli da je njegov menadžer upravo Sanel Klopić.

Neretljak je za SportSport.ba potvrdio da apsolutno nije istina da je Klopić njegov menadžer, te da je to saopštio i organima Saveza. Dodao je da su sve njegove misle okrenute samom kraju sezone, te narednom meču njegovog kluba protiv Širokog Brijega.


Premijer liga BiH