AFG Arena spremna za meč BiH - Španija

Prelijepo zdanje u St. Gallenu

AFG Arena spremna za meč BiH - Španija

E. Škorić, foto: T. Hebib

AFG Arena bit će domaćin selekcijama Bosne i Hercgovine i Španije večeras od 18 sati.

AFG Arena nije nepoznata bh. javnosti. Na ovom stadionu smo 2012. godine igrali s Brazilom, a sada nas čeka još jedan težak i renomiran protivnik.

Izabranicima Mehmeda Baždarevića suprostavit će se moćna Španija. Iako Furija ne dolazi u punom sastavu, ipak se smatra favoritom i protivnikom kojeg želite pobijediti, a znate da to nije nimalo jednostavno.

Naši igrači su jučer odradili trening na AFG Areni, predivnom stadionu u St. Gallenu. 

Otvoren 2008. godine, za Evropsko prvenstvo u Švicarskoj i Austriji. Ima kapacitet 19.694 sjedećih mjesta i njegova gradnja koštala je 340 miliona franaka.

Na njemu utakmice igra St. Gallen, a često je domaćin raznim reprezentacijama za prijateljske utakmice, a najčešće svoje utakmice ovdje igraju Španija i Brazil.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekujemo da nam večeras bude sretan i da pobijedimo, a sigurni smo da će ga u dobrom broju popuniti vjerni navijači naših Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi