Aganspahić: Pobjedom se želimo  oprostiti od navijača

Napadač Mladosti i mlade reprezentacije BiH

Aganspahić: Pobjedom se želimo oprostiti od navijača

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na svome stadionu u okviru 10. kola Lige za opstanak dočekati ekipu Metalleghea.

Domaćini su obezbjedili opstanak još prije dva kola, dok gostima iz Jajca igra samo pobjeda, ako žele da opstanu u Premijer ligi.

Jedan od igrača koji će sigurno biti najveća prijetnja po gol Metalleghea je i 20-godišnji Almir Aganspahić. Ovaj mladi reprezentativac BiH je u zimskom prelaznom roku došao u Mladost, te svojim igrama ispunio očekivanja ljudi u klubu. Za SportSport.ba govorio je o utakmici protiv Metalleghea, polusezoni u Kaknju, te ambicijama u narednom periodu.

"Mogu kazati da sam poprilično zadovoljan polusezonom, osigurali smo opstanak što je bio glavni cilj, a u posljednjoj utakmici u sezoni želimo da pobjedom zaključimo sezonu, te da se od domaće publike oprostimo s tri boda na svome kontu. Mnogo se priča o sutrašnjoj utakmici, ali mi ćemo maksimalno pošteno odraditi utakmicu i nadam se slaviti pobjedu, jer mislim da smo kvalitetnija ekipa" ističe Aganspahić.

Zadovoljan je minutažom i igrama u klubu, iako nije prošao pripreme s Mladosti.

"Minutažom mogu biti zadovoljan jer sam došao pred početak sezoni, nisam faktički ni odradio pripreme s klubom, ali sam odigrao većinu utakmica. Ovo je sigurno bila uspješna sezone za Mladost, ostaje žal što nismo možda mogli i do finala Kupa, ali opet napravili smo historijski rezultat. Kada sam tek došao u Kakanj, nisam znao puno o klubu, ali u ova četiri mjeseca sam se uvjerio koliko je uređen klub, s dobrim ljudima koji ga vode na čelu s Mensurom Mušijom. Ja imam još godinu dana ugovora, te u narednoj sezoni očekujem još bolje rezultate ekipe, te svoje bolje igre", nada se bivši napadač Sarajeva, Osijeka i norveškog Raufossa.

Ponovo se našao na spisku selektora mlade reprezentacija Vinka Marinovića za utakmicu sa Švicarskom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velika je čast nositi dres reprezentacije, nastupao sam za omladinske reprezentativne selekcije, a ponovni poziv od selektora Vinka Marinovića me je obradovao. Protiv Lihtenštajna smo pokazali da bi mogli svakoj ekipi biti težak protivnik, pravi ispit ćemo imati u Švicarskoj, koja ima snažnu mladu reprezentaciju. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, te da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu i na kraju ostvariti pozitivan rezultat, što bi naravno bilo sve osim poraza", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Almir Aganspahić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi