Ahmetović: Bili smo bolji na Grbavici

Napadač Sarajeva

Ahmetović: Bili smo bolji na Grbavici

Mersudin Ahmetović bio je strijelac jedinog pogotka za Sarajevo u gradskom derbiju protiv Željezničara.

Meč na Grbavici okončan je rezultatom 1:1, a napadač bordo kluba je u izjavi za zvaničnu stranicu FK Sarajevo govorio o utiscima.

“Sretan sam zbog postignutog gola. On nosi posebne emocije, obzirom da je moj prvi u dresu Sarajeva i postignut je na derbiju. Ostaje žal poslije utakmice što nismo ostvarili pobjedu. Imali smo veliki broj prilika, bili smo bolji protivnik. Imamo razloga da ne budemo u potpunosti zadovoljni, jer smo bili bliže pobjedi.”, kazao je Ahmetović.

U narednom kolu, Sarajevo dočekuje ekipu Zrinjskog. Ahmetović se nada prvoj pobjedi u novoj sezoni.

“Dolazi nam ekipa Zrinjskog, koja je sigurno kvalitetna. Neće biti jednostavna utakmica. Morati ćemo dati svoj maskimum kako bi ostvarili pobjedu i mogu obećati našim navijačima da ćemo to uraditi. Angažovanim nastupom od prve minute želimo ostvariti pobjedu.”, rekao je Ahmetović.

Na kraju razgovora, napadač Sarajeva je pozvao navijače na nedjeljnju utakmicu.

“Imali smo veliku podršku na derbiju i koristim priliku da pozovem navijače da nas podrže u nedjelju, protiv Zrinjskog. Nadam se da će ispuniti tribine Koševa i da će biti naš dvanaesti igrač na putu do željene pobjede.”, zaključio je Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo dočekuje Zrinjski u sklopu 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH 2016/17 na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Utakmica se igra s početkom u 19.45 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi