Aidin Mahmutović odlazi iz Teplica?

Prema pisanju čeških medija

Aidin Mahmutović odlazi iz Teplica?

D. Kurbegović

U Synot ligi, gdje se takmiče najbolji klubovi iz Češke Republike do kraja polusezone ostalo je još jedno kolo, koje se igra narednog vikenda. Ekipa Teplica za koju nastupaju Admir Ljevaković, Aidin Mahmutović, te povratnik Alen Melunović nakon 15 odigranih kola nalazi se na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodom.

Teplice će prema pisanju medija iz ove zemlje u zimskom prelaznom roku ostati bez dvojice najboljih igrača. Nivaldo, lijevi veznjak i najbolji asistent lige, koji je ove sezone postigao tri gola, te upisao osam asistencija na izlaznim je vratima kluba, kao i Aidin Mahmutović napadač, koji je u 15 odigranih utakmica ove sezone postigao šest golova uz dvije asistencije.

Nivaldu na ljeto ističe ugovor, te ima nekoliko odličnih ponuda posebno iz MLS-a, gdje ga u svojim redovima želi ekipa Sporting Kansas City. S druge strane Mahmutović je u Teplicama od 2007. godine, te konačno želi preći u veći i bolje klub. U klub su prema pisanju stranice www.isport.blesk.cz stigle ponude ekipa iz Njemačke i Poljske, a postoji i interes ekipe Plzena, trenutnog lidera na tabeli Synot lige.

Biće interesantno vidjeti, hoće li 28-godišnji napadač promijeniti sredinu. Bivši napadač Čelika sigurno se zasitio igranja u Teplicama, te mu je potreban novi izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.