Ajkunić: Fali nam  snage i hrabrosti za Prvu ligu Federacije

Načelnik Bugojna obavio sastanak sa čelnicima kluba

Ajkunić: Fali nam snage i hrabrosti za Prvu ligu Federacije

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre sutra će u okviru 18. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad u goste NK Kiseljak.

Bugojanci su jesenji šampioni, ali ako žele prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Federacije morat će nastaviti sa dobrim igrama i drugom dijelu sezone.

Danas je sastanak sa čelnicima kluba, trener i igračima održao i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

"Ovo je jedna mlada ekipa koja je došla u seniorsku kategoriju i svi trebamo dati podršku njima. Ja vjerujem u stručno rukovodstvo NK Iskra, te se osjećam da nam fali malo snage i hrabrosti za Prvu ligu Federacije. Ja se zahvaljujem medijima koji na korektan način prate klub, te se zahvaljujem na podršci NS SBK/KSB, NS FBiH, te N/FS BiH. Ja pozivam građanstvo da pratimo jedni druge i da se rađa ljubav između naše djece i mladih sportaša. Mislim da sport u Bugojnu kreće jednim lijepim putem", kazao je Ajkunić.

"Sastanak je bio na načelnikovu incijativu i mi radimo dobar posao, te smo jesenji prvaci. Danas dijelimo prvo mjesto sa Vitezom i idemo iz utakmice u utakmicu. Sutra imamo derbi sa Kiseljakom, te mi moramo da pobjedimo i održimo prvo mjesto. Idemo iz utakmice u utakmicu, a imamo osam igrača ispod 21 godine", jasan je bio kapiten NK Iskra Elvedin Nebić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Komentar nakon današnjeg sastanka dao je i šef stručnog štaba NK Iskra Senid Kulaš.

"Kada dođe prvi čovjek grada i dadne jasne upute igračima i nama,  možemo biti presretni što se to desilo. Mi ćemo pokušati u ovih devet kola da dadnemo svoj maksimum i mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu", dodao je Kulaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi