Akademija FK Sarajevo i NK Split pobjednici u Mostaru

Međunarodni turnir

Akademija FK Sarajevo i NK Split pobjednici u Mostaru

S. Mlaćo

FK Velež bio je domaćin Međunarodnog turnira koji se održavao za selekcije 2003. i 2005. godište.

Pobjednik u selekciji 2003. godište je Akademija FK Sarajevo, koja je u finalu bila bolja od ekipa Naftaš iz Ivanić grada. U utakmici za 3. mjesto Široki Brijeg je bio bolji od Veleža.

Najbolji strijelac je Pavle Bonić iz Širokog Brijega, dok je najbolji igrač Boro Erić iz Sarajeva. Najbolji golman je Jakopović Robert iz ekipe Naftaš Ivanić.

U selekciji 2005. godište pobjednik je ekipa NK Split, koja je u finalu bila bolja od Rođenih rezultatom 2:0. U utakmici za 3. mjesto Akademija FK Sarajevo bila je bolja od svog gradskog rivala, FK Željezničar.

Vrijedi naglasiti odličan nastup malih Rođenih koji su do finala savladali ekipe kao što su NK Hajduk i Akademija FK Sarajevo. To govori i podatak da je Faris Husić proglašen za najboljeg igrača turnira.

Najbolji strijelac je Nino Cvitanović iz NK Split , dok je najbolji golman Jakov Miše, također iz NK Split.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi