Akademija FK Sarajevo u punom pogonu

Treneri zadali žestok tempo

Akademija FK Sarajevo u punom pogonu

E. Škorić, foto: A. Balić

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo startala je s pripremama za novu sezonu prije nekoliko dana. 

U Sarajevu stalno potenciraju kako je Akademija jako važna za klub i kako bi se sportski uspjeh u budućnosti trebao gaditi na jakim temeljima, a to je kvalitet u vlastitom pogonu. Mnogi talentovani mladi igrači iz Sarajeva, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine treniraju u vrhunskim uslovima, imaju bogate razvojno-edukativne programe, rade sa priznatim stručnjacima. Od mladih igrača se prvenstveno traži da budu disciplinovani. Tek s vremenom postaje sve izraženiji i njihov nogometni kvalitet. A da ga ne posjeduju, vjerovatno ne bi ni bili u Akademiji.

“Već nekoliko dana smo zajedno i marljivo treniramo. Zaista sam zadovoljan, obzirom da imamo vrhunske uslove i sve ono što je potrebno za naš nogometni razvoj. O Akademiji Sarajeva mogu samo u superlativima govoriti”, kazao je talentirani omladinac Sarajeva Adnan Osmanović za naš portal, a upravo on je imao priliku da radi i u zagrebačkom Dinamu.

“Svi znamo šta Dinamo predstavlja na našim prostorima i kakva organizacija vlada u tom klubu, no moram priznati da me ovo što Sarajevo radi neodoljivo podsjeća na Dinamov sistem. Akademija je sličnog koncepta. Nema sumnje da bi ovako nešto trebao da ima svaki veći klub u našoj zemlji. Definitivno će to dati rezultate u budućnosti, vjerujem da će mnogi od nas igrati jednog dana u velikim klubovima. Moja velika želja jednog dana da zaigram za prvi tim Sarajeva, a dalje ne želim razmišljati. Svakako da svaki mladi igrač želi da uspije u karijeri, ali najvažnije je da se naporno radi i da se nikada ne izgubi vjera u uspjeh", dodao je naš sagovornik.

Osmanović ističe da vlada prava harmonija unutar Akademije, da su svi igrači zajedno, da se međusobno pomažu, bez obzira odakle je ko došao. 

Jedan od onih igrača koji kucaju na vrata prvog tima je i Demirel Veladžić, koji je s klubom s Koševa potpisao nedavno profesionalni ugovor, što je najbolji pokazatelj da se trud isplati i da u bordo timu polažu računa o svojim mladim igračima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

“Prezadovoljan sam zbog ugovora, ali i zbog rada u Akademiji. Još malo pa selimo u kamp na Butmiru, ali nije nam ni ovako loše. Treniramo već četiri dana i napredujemo kao ekipa, mada ima dosta novih igača, koji su sjajno prihvaćeni od strane ostalih. Ovdje je dosta kvalitetnih igrača, svi se nadaju uspješnim karijerama i svi daju sve od sebe na svakom treningu, a baš to je formula za uspjeh”, istakao je Veladžić, koji dodaje kako bi bilo dobro jednog dana nositi dres prvog tima, ali i bh. reprezentacije.

“Nije zabranjeno maštati i nadati se, a ja maštam i nadam se da ću jednog dana igrati u prvom timu Sarajeva, ali i da ću nastupati za svoju zemlju. Radim svakodnevno da bih jednog dana ispunio svoj san jer sam svjestan da samo naporan rad može dati rezultate”, smatra Veladžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti