Održana press konferencija u prostorijama tima sa Koševa

Akademija Sarajeva spremna za novu sezonu Omladinske PL

Nova sezona Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine počet će naredne subote, a u klubu sa Koševa imaju velike ambicije u sezoni koja je pred nama.

Danas je u klubu iz Titove 38/b održana press konferencija povodom početka nove sezone i osvojenog trećeg mjesta juniorskog tima na CEE Kupu u Pragu. Prisutnim medijima obratili su se šef akademije Almir Hurtić, trener juniora, Adnan Čorbo i napadač Almir Aganspahić. 

"Pripreme Akademije FK Sarajevo su u punom jeku. Držimo se svog programa rada. Prije par dana vratili smo se sa CEE Kupa u Pragu, gdje smo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica. Mi smo djelomično zadovoljni, jer smo po mišljenju mnogih bili najbolja ekipa na turniru, iako smo na kraju zauzeli treće mjesto," rekao je Hurtić i dodao: 

"Od ovog mjeseca sa radom je počela i U-15 selekcija. Njima ćemo pružiti kvalitetne treninge i omogućiti im igranje na velikim turnirima, kako bi se ti momci što bolje afirmisali," rekao je Hurtić. 

Nakon Hurtića prisutnim medijima obratio se i šef struke juniorskog tima, Adnan Čorbo. 

"Najbolja stvar koja se mogla desiti FK Sarajevo je početak rada Akademije. Radimo na najboljem mogućem nivou i sa treninzima ne zaostajemo za velikim evropskim ekipama. Na turnirima koje smo igrali smo ostavili veliki utisak i odmjerili smo snage sa velikim ekipama poput Intera i Sparte Prag. Te utakmice pokazale su nam gdje se trenutno nalazimo," rekao je Čorbo, a potom se medijima obratio napadač juniorske selekcije bordo tima, Almir Aganspahić. 

"Na internacionalnom turniru u Pragu osvojili smo treće mjesto. Malo je nedostajalo da uđemo i u finale, što bi bio veliki rezultat za ove mlade momke," rekao je napadač juniorske ekipe, Almir Aganspahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.