Video: D.Kurbegović

Baždarević pred Kipar

"Ako ne možemo pobijediti sutra, nemamo šta tražiti više"

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina sutra u Zenici igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Kipra.

Nakon debakla i teškog poraza u Belgiji, samopouzdanje je malo poljuljano, ali selektor Mehmed Baždarević vjeruje kako je njegov tim spreman za osvajanje tri boda.

"Mi smo analizirali ovaj težak poraz. Razgovarali smo, rekli ono što treba da kažemo, posebno o onom što nas čeka sutra. Tri boda su nam izuzetno važna. Mislim da ne treba ponavljati koliko je važno da pobijedimo, a ako nismo u stanju da to uradimo, onda nemamo šta tražiti. Ja sam uvjeren da će moji momci ispraviti ono što se desilo u Belgiji", rekao je Baždarević, te je dodao:

"Sve možemo opravdamo osim te velike želje, trčanja i borbenosti, što nismo imali u velikoj utakmici. Znamo da nam se to ne smije dešavati. Hoće li biti promjena u ekipi? Odlučićemo nakon večerašnjeg treninga. Prije svih taktičkih zamisli, prije svega je bitna želja, trčanje i da se igra onako kako znamo", istakao je selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč protiv Kipra igra se sutra od 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi