Samira Hurem pred Rigas

"Ako ponovimo pristup, ostvarit ćemo pobjedu"

U svečanom salonu 'Svetozar Vujović' danas je održana konferencija za medije SFK 2000 Sarajevo 

Aktuelni šampion BiH je jučer na otvaranju kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka minimalno savladao izraelski WFC Ramat Hasharon, a trenerica Samira Hurem bila je zadovoljna s onim što su pokazale njene izabranice u ovom susretu. Osvrnula se također i na predstojeću utakmicu protiv Rigasa. 

"Prvi put nam je prva utakmica bila jedna od težih. Sve su one teške, ali Ramat je tim sa posebnim kvalitetom i velikim ambicijama. Moje igračice su jučer zaista ispoštovale ono što smo se dogovorile i vjerujem da smo bili bolje. To je bila jedna dobra utakmica. Sada nam slijedi utakmica sa predstavnikom iz Latije. Po kvalitetu je četvrta ekipa, ali u fudbalu se nikada ništa ne zna. Sa istim odnosom kao i jučer trebale bismo ostvariti pobjedu, a ako dođe do toga, borit ćemo se s Kharkivom za prvu poziciju. To bi za nas bila dobra stvar. U ovoj godini možemo ostvariti treći plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka", kazala je Samira Hurem prisutnim novinarima. 

Vidi video!

Nakon trenerice Hurem riječ je dobila i fudbalerka Azra Numanović. 

"Spremale smo se intenzivno, znale smo da neće biti lako. Ramat je jedan od najboljih timova. Stigla im je napadačica iz Amerike koja je odlična, tu je i reprezentativka Kanade koja je igrala na Svjetskom prvenstvu i to dovoljno govori o njihovim ambicijama. Veoma su ozbiljne, dobro su nas analizirale i znale smo da će biti teško. Ipak, mi smo znale šta želimo, djelovale smo kao tim i u konačnici to je donijelo rezultat. Izašle smo u utakmici snažno i odlučno, nismo Izraelkama dozvolile da naprave šansu. Osjetilo se da ćemo napraviti dobar rezultat i pred kraj u najslađe vrijeme utakmice je konačno postignut gol. Sretno smo zbog toga, prvi korak je napravljen i sada isto moramo pristupiti i protiv tima iz Latvije. Ako se plasiramo u šesnaestinu finala, čekaju nas Arsenal, Barcelona, Bayern i druge ekipe. Nadamo se da ćemo ih dovesti u Sarajevo", kazala je Numanović. 

Vidi video!

Amela Kršo ističe da je sve usmjereno ka pobjedi. 

"Pripreme za ove utakmice su trajale mjesec i pol. Djevojke su dale sve od sebe jučer na utakmici, nije bilo nervoze i bile smo skoncentrisane na ono što nam je trenerica rekla da radimo. Morala sam reagovati bolje kada sam imala šansu na početku utakmice, ali na kraju smo postigle pogodak i ostvarile pobjedu. Sutra igramo sa Rigasom i idemo na pobjedu. Sve nam je usmjereno ka tome", istakla je Amela Kršo.

Meč između SFK 2000 i Rigasa bit će odigran sutra na stadionu Otoka s početkom u 17:00 sati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi