Zoran Ćurguz, trener Bratstva:

"Ako Sarajevo ne bude šampion to će biti iznenađenje"

Fudbaleri Bratstva iz Gračanice su danas prijateljskom susretu uspješno "sparingovali" protiv Željezničara. Iako su poraženi sa 3:2 igrači trenera zorana Ćurguza pokazali su da će sasvim sigurno biti jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu.

"Izuzetno sam zadovoljan utakmicom koja je bila otvorena sa obje strane. Nismo došli da se branimo i došli smo da se nadigravamo, u čemu su uspjeli. Na kraju su nas poraza koštale nesmotrene greške, ali moramo biti zadovoljni ovakvom utakmicom protiv jedne od najboljih ekipa u BiH", kazao je trener ekipe iz Gračanice.

Ekipa Bratstva jedan je od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu, ali je konkurencija dosta jaka. Šest-sedam klubova ima još uvijek šanse, ali i ambicije za plasman u najjači rang bh. fudbala.

"Preduzeli smo sve da uđemo u Premijer ligu. Imamo dobru organizaciju u klubu i dvadeset podjednakih igrača, a jedini problem tokom ovih priprema bio nam je nedostatak adekvatnih terena. Ako budemo igrali ovako kao danas, u šta ne sumnjam, bit ćemo jedan od glavnih favorita za ulazak u Premijer ligu ali je konkurencija izuzetno jaka. Učinit ćemo sve da donesemo tu titulu u Gračanicu", istakao je Ćurguz, te dodao:

"Teško je izdvojiti bilo koga kao konkurenta. Tu su GOŠK, Mladost, Goražde, ne smiju se zaboraviti ni Radnički, Metalleghe, Rudar iz Kaknja. Sedam ekipa je tu i nijanse će odlučivali ko će biti prvi, ali mislim da smo u prednosti zbog jake klupe".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je riječ o Premijer ligi i tome ko ima najviše šansi za šampionsku titulu, Ćurguz kaže:

"Iskren da budem, ako Sarajevo ne bude šampion to će biti iznenađenje. Sarajevo je i igrački i organizacijski daleko odskočilo od ostalih ekipa, iako su tu još Zrinjski, Široki, Olimpic, Željezničar... Prepreka igračima Sarajeva može biti motiv, jer pitanje je kako će njihovi igrači shvatiti gostovanja na pojedinim terenima. Sigurno imaju najbolju ekipu a vjerujem da će Kodro to dobro posložiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.